Sporten met een beperking

"Sporten is gezond'", het verbetert niet alleen uw conditie maar het verhoogt ook uw sociale contacten. Ook mensen met een beperking kunnen actief een sport beoefenen, sterker nog, zij hebben er vaak nog meer baat bij dan anderen. 

Of u nu competitief uw grenzen wil verleggen, dan wel vrijblijvend meer wil bewegen maakt weinig uit, deelnemen is immers belangrijker dan winnen leert ons de Olympische gedachte.

Waar kunt u terecht?

Er bestaan heel wat organisaties die sportactiviteiten aanbieden voor personen met een beperking.  Plaatselijke sportverenigingen hebben vaak een aangepast programma of richten zich met specifieke acties tot deze doelgroep. 

Voor wie?

Voor bijna elke beperking (fysiek, mentaal of psychisch) bestaan er tal van mogelijkheden om te sporten. 

Sporten met een beperking kan ook op elk niveau.  Atleten kunnen zich met elkaar meten tijdens de 'Special Olympics' of de 'Paralympische Spelen'. Anderen verdienen dan weer een symbolische medaille voor hun niet aflatende inzet bij het beoefenen van hun favoriete sport.

Voordelen van sporten?

Angst voor reacties en (voor)oordelen van anderen weerhoudt heel wat personen met een beperking om te sporten. Die vrees is vaak overdreven of onterecht want door regelmatig te bewegen traint u niet alleen uw spieren maar krijgt u ook meer zelfvertrouwen.

Aangepaste groepen en programma’s zorgen er bovendien voor dat u in contact komt met lotgenoten en dat u ervaringen kan delen. 
Aarzel dus niet om meer info in te winnen, want wie weet misschien schuilt er ook in jou een echte kampioen!

Meer info?

Parantee-Psylos vzw

Huis van de Sport

Zuiderlaan 13
9000 Gent
09 243 11 70

www.parantee.be

e-mail: